Locația e destul de departe de dumul principal ce leagă Arieșeni de Albac, dar e accesibilă cu mașina până aproape de peșteră. Practic, o luați cu mașina printr-un defileu, ce merge paralel cu un pârau și la prima intersecție mergeți drept înainte, nu faceți stânga. Drumul e asfaltat cu zgârcenie pentru 2 mașini și îl urmați până într-o parcare, unde lăsați mașina și mai mergeți 15 minute prin pădure, pe un drum forestier abrupt, unde sunt indicatoare că nu aveți voie cu mașina. Ajungeți la o cabană, unde plătiți intrarea, la noi a fost 11 lei de adult și 8 lei pentru copil. Vis-à-vis de intrare vedeți poartă din imagine, prin care treceți și coborâți scări de metal până la Peștera Ghețarul de la Scărișoara.
Peștera esta o gaură, mai jos de nivelul solului din zonă, a cărei podea este un ghețar, din ce am înțeles, e cel mai mare dintr-o peșteră de pe planetă. Nu e foarte vizibil în peșteră, condițiile de iluminare sunt proaste pentru că le-a fost lene să pună din loc în loc becuri, nu prea aveți ce vedea interesant, e o poteca făcută de om din lemn, desupra ghețarului, circular, care are cam 100 m lungime. Pozele din interior au ieșit prost din cauza husei de care va povesteam mai devreme.
Dacă la coborât a fost bine, o să regretați urcarea, care se face pe aceleași scări înguste de metal, iar dacă e puțin aglomerație, cum lumea nu are răbdare la noi, o să fie distractiv, cu certuri ca la români.
Leave a Reply